5 inzichten die je leven veranderen (in 3 maanden)

5 inzichten die je leven veranderen (in 3 maanden)
30 augustus 2017 Frouke Loopik

Leestijd: 3 minuten

Verandering neemt meestal meer tijd in beslag maar in drie maanden kun je ver komen. Om het behapbaar voor je te maken, deel ik mijn eigen bevindingen met je. Drie maanden is een goed begin. Dat is bevinding #1.

Het sporten gaat goed, ik kan nu drie keer per week lekker trainen. Maar ik zie nog mogelijkheden. Zwaarder trainen, intensiever en andere sporten uitproberen. De eerste weken waren oprecht loodzwaar. Op de trainingsdag kon ik geen andere activiteiten inplannen, zelfs boodschappen doen was teveel. De dag erna had ik veel rust nodig en soms was ik ziek van de spierpijn. Ik hoor het je denken, ik vroeg me ook af of dat normaal was maar elke keer kwam ik na wat overpeinzingen weer op hetzelfde uit: ik had geen keus en ik zou me niet vanzelf beter gaan voelen. Waarschijnlijk eerst slechter. Dus hield ik vol, dat is waar ik goed in ben.

Qua rust en suppletie ben ik goed op weg maar wat voeding betreft zijn er nog veel dingen die ik wil proberen. Om niet te spreken over alternatieve therapieën. Denk eens aan de Wim Hof methode, bepaalde soorten massage, pijntherapie, floaten, enz.

Bevinding #2: focus is alles. Tijdens het sporten maar ook in het dagelijks leven. Vorig jaar was ik bezig met een opleiding lichaamsgericht coachen, mijn baan voor de Hogeschool en de opstart van Eigenwijzer, naast mijn gezin en alle andere activiteiten. In tegenstelling tot vorig jaar, heb ik nul activiteiten ingepland staan dit jaar. Tot mei ben ik bezig gehouden met onderzoeken naar de oorzaak van mijn klachten en vanaf juni met mijn drie maanden project. Mijn leven is een stuk simpeler geworden. Ziekte heeft mijn visie op wat belangrijk is, blijvend veranderd.

Wat ik niet had verwacht, is dat mijn keuze om niets anders te doen mij richting heeft gegeven. Mij als persoon maar ook mijn praktijk. Ik heb me een tijdje afgevraagd welke kant ik op moest als coach maar ik begin te ontdekken dat het mij aan het vinden is, in plaats van andersom. Oftewel, ik hoef er niet naar te zoeken maar het ontstaat vanzelf als ik mijn hart volg.

Het grappige is dat het allemaal dingen zijn die ik nooit had gedacht ooit te doen. Een samenwerking aangaan met een personal trainer, bijvoorbeeld. Mag ik straks ook zo’n gaaf Mosso t-shirt aan! Of mee te werken aan een interview over helderziendheid, eindelijk mijn Jomanda-fobie doorbreken. Of te assisteren bij een training energetisch lichaamswerk. Als God bestaat, lacht hij in zijn vuistje.

Bevinding #3: mensen zijn leuk. Ok, sommige mensen niet maar daar heb ik het nu even niet over. Wat je aandacht geeft, groeit. Laten we het dus positief houden. Drie maanden is genoeg om meer mensen te leren kennen en mensen meer te leren kennen. Een grote leefstijl verandering of een persoonlijke crisis heeft allerlei gevolgen, ook voor je relaties. Sommige vriendschappen zijn verder opgebloeid en andere wat verstild. Ik heb de laatste maanden mooie mensen ontmoet die gepassioneerd met hun vak bezig zijn en gave gesprekken gevoerd over niet alledaagse onderwerpen. Wat heb ik veel steun gekregen van bekenden en (voorheen) onbekenden! Door mijn verhaal te delen is er veel positieve energie ontstaan, wat ervoor zorgt dat we elkaar inspireren om stappen vooruit te blijven zetten.

#4: No more drama. Ik ben niet zielig, jij bent niet zielig, wij zijn niet zielig. Mensen creëren hun eigen drama, meestal zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Ziekte, dood, verdriet, pijn, woede. Je maakt het allemaal mee, als je het geluk hebt lang genoeg te leven. Weten dat je geen slachtoffer bent en uit het drama kan stappen, geeft je de kracht terug om je eigen lot in handen te nemen. De harde realiteit is dit.

De situatie is niet het probleem. Jouw gedachten over, en reactie op de situatie zijn het probleem.

Als er een code is om je leven succesvol om te gooien, dan heb ik die gekraakt. Dat is bevinding #5. Er zijn geen beperkingen, het zit allemaal in je hoofd. Jij bepaalt wie je wil zijn en als je focus hebt, werkt alles met je mee om je die kant op te brengen. Ik geloof daar inmiddels heilig in. Het hangt allemaal af van hoe graag je iets wil en of je bereid bent er echt voor te gaan.

Verder is wachten op het juiste moment om iets te doen, meestal een excuus om het niet nu te hoeven doen.

Eerlijk gezegd, zo bijzonder is het allemaal niet. Het is gewoon doen, net als je nu doet maar dan dingen die beter bij je passen, goed voor je zijn of waarvan je altijd al gedroomd hebt. Zodra je weet welke richting je op moet, gaat het bijna vanzelf. Voor je het weet ben je drie maanden verder en is er van alles veranderd.

Spannond.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button