COACHING

JE HEBT AL EEN TIJDJE HET GEVOEL DAT ER IETS NIET LEKKER ZIT

Waarschijnlijk ben je al eens naar een coach geweest.

Of naar een psycholoog. Het heeft je niet opgeleverd waar je op had gehoopt, en je bent nog steeds op zoek naar coaching die jou wél verder kan helpen.

 • Je weet dat je regelmatig over je eigen grenzen heen gaat
 • Je bent moe en van een nacht slapen wordt je niet meer uitgerust wakker
 • Je wil het echt anders doen en zoekt naar een effectieve oplossing
 • Je stevent af op een burn out als je zo door blijft gaan
 • Je hebt geen idee wat je precies voelt…denk je

De manier waarop jij werkt, de eisen die je aan jezelf stelt, het aansturen van een eigen bedrijf en dat combineren met een fijn privéleven, is een uitdaging waar niet iedereen voor staat en één die niet iedereen aandurft. Je hebt te maken met vragen, zorgen, spanning, twijfels en verantwoordelijkheden die niet iedereen herkent en waar je niet zomaar met iedereen over kunt of wil praten.

Je wil het wel anders doen en besluit dat regelmatig maar hoe en hoe hou je het vol?!
Coaching, helpt je verder.


Check de mogelijkheden hieronder.

Klik op de icoontjes om verder te gaan naar de pagina van je keuze,of lees nog even door.

CADEAUTJE

Ik wil NU rust

DE DOORBRAAK

Ik wil vooruit maar loop vast

EINDELIJK VRIJ

Ik wil rust en meer contact met mijn gevoel

KAIROS

Ik wil door

 • In een tijd waarin iedereen zichzelf coach lijkt noemen, is Frouke er wel écht één! Frouke beschikt over een enorme hoeveelheid kennis, vaardigheden en levenservaring in haar rugzak. Ze is sensitief en tegelijkertijd heel down to earth. Het is ontzettend fijn om met haar in gesprek te zijn, ze prikt direct door je masker heen en weet hoe je weer verder kunt. Lullen én poetsen dus!

  Joyce de Ruiter
  Joyce de RuiterInspiratie spreker
 • Een van de eerste dingen die mij opviel tijdens de coaching en die mij nog het meest heeft verbaasd is dat ik bij Frouke zat als mijzelf. Eerlijk gezegd bleek dit de meest spannende en meest enge ervaring te zijn. De coaching heeft mij absoluut rust gegeven. Voor mij vooral in de vorm van zelf acceptatie, bewust zijn van omgeving, verbinding tussen mijn gevoel en hoofd. Frouke is nog vaak in mijn achterhoofd als stemmetje die mij waarschuwt of juist complimenten geeft wanneer ik weer een stap zet die ik voorheen niet deed of durfde te zetten.
  Voor mij was dit precies zo’n traject die ik zolang geleden al had moeten zetten. En in alle eerlijkheid zou iedereen dit moeten doen.

  Elise Kamhoot
  Elise KamhootResearch consultant, Integron

Wat je kunt verwachten?

Je kunt bij mij terecht voor coaching op veel verschillende thema’s, vragen en doelen. Mijn opleiding tot life coach is breed en onderlegd met de nodige theorie en psychologie. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in lichaamsgericht werken en beheers ik oplossingsgerichte coaching. Die drie werkwijzen vormen de basis van de manier waarop ik je coach en vul ik aan met een verscheidenheid aan andere theorieën, tools en methodes. Concreet betekent dat maatwerk. 

Alles in je lichaam werkt samen. Daarom zal ik je nooit vertellen dat je uit je hoofd moet komen en vanuit je hart moet leven. Liever zie ik je in balans komen en beide inzetten in je leven. Omdat ik wel graag je gedachtenmachine even op pauze zet, werk ik met methodes die je bij je gevoel brengen. Als je iets voelt, hoef je er niet meer over na te denken of het waar is en klopt. Dat weet je, omdat je het gevoeld hebt. 

We werken in het heden en kijken naar het verleden of de toekomst als dat nodig is. Onnodig graven in het verleden past niet bij coaching. We werken holistisch, lichaamsgericht en intuïtief. Doordat je overzicht krijgt en zaken met elkaar kunt verbinden en ervaren, brengt deze benadering jou dichterbij je gevoel en de kern van je vraag of probleem.

Hier begint het.

We beginnen bij het begin en dat is helder krijgen waar de schoen nou precies wringt. Terwijl jij de kans krijgt om je verhaal te doen, luister ik actief met je mee. Ik vertel je wat ik hoor, welke patronen er in je verhaal aanwezig zijn, welke tegenstrijdigheden en wat me opvalt. Dat geeft jou meer overzicht. Dankzij vragen die erop gericht zijn je op een andere manier te helpen denken en reflecteren, krijg je inzicht. Dit gesprek alleen al lucht op en werkt ontspannend. 

Maar daar laten we het natuurlijk niet bij want je wil meer dan dat. En terecht.

Hoe dan?

Door middel van visualisatie, ademhaling, gerichte aandacht, beweging, aanraking en andere beproefde methodes breng ik je een niveau dieper en dichterbij jezelf. Over zaken praten werkt prima maar als je echt wil ontdekken welk effect iets op je heeft dan gaat er niets boven lichaamsgericht werk. Het is een zeer directe vorm van coaching die jou bij je gevoel brengt. Het lichaam, je zintuigen en je emoties zijn een snelweg naar je gevoel die ik graag inzet om jou tot diepere inzichten te brengen dan je kunt bedenken. 

Of je het leuk vindt of niet, in je jonge jaren vormen zich de belangrijkste patronen in je psyche en gedrag die je de rest van je leven herhaalt. Het zijn als het ware ingesleten paden in je brein (neuraal netwerk) die je vaak gebruikt. Zelfs als je er vanaf zou willen, moet je daar bewust moeite voor doen. Een nieuw pad vormen, voelt in het begin alsof je over een zandweg rijdt. Als je alleen maar cognitieve strategieën gebruikt, is het niet zo makkelijk je gedrag te veranderen. 

Coaching door Rotterdamse life coach
Rotterdamse life coach
Life coach Frouke Loopik

Zo werkt life coaching niet.

Als je denkt dat je dit even snel tussendoor kan doen, moet ik je teleurstellen. Een coachtraject is een bewuste investering in jezelf waar je het meeste uit haalt als je ervoor gaat. Dat betekent tijd, geld, energie en aandacht investeren voor de volgende (grote) stap in je ontwikkeling. Dat geld verdien je echt wel weer terug maar de tijd niet, daarom is dat het meest kostbaar zoals je weet. Mijn tijd ook en daarom coach ik het liefst mensen die Willen, met een hoofdletter. Weet je niet helemaal zeker of je wel echt iets wil veranderen, of je iets los wil laten, of je vanuit meer zelfvertrouwen en gemak wil leven? Browse dan nog even verder.

Lichaamsgerichte coaching door Rotterdamse life coach
Life coaching van Frouke Loopik

Zo werkt life coaching wel.

In vergelijking met de psycholoog waar de huisarts je vaak naar doorverwijst, is coaching een praktischer, doelgerichter en pragmatischer proces. Het helpt je om direct beslissingen te nemen die nodig zijn, en is gericht op actie ondernemen en veranderen. 

Het menselijk brein is erop ingericht zoveel mogelijk veiligheid te creëren en vast te houden. Veiligheid betekent voor iedereen iets anders in de huidige tijd en plek waar we leven. Je hele systeem is erop gericht om verandering tegen te houden tot er een crisis ontstaat en je wel moet veranderen. Maar waarom zou je op die crisis wachten?

Het kan anders.

Het mooie van coaching, is dat je nu al kunt kiezen om de richting op te gaan die jij wil. Meer uit jezelf te halen dan je dacht dat je kon en het leven vormgeven zoals jij het voor je ziet. Ook als je in die crisis fase zit of er net uit bent, is coaching een effectieve methode om in te zetten.

Je gaat al snel veranderingen opmerken, beginnend bij jezelf en hoe je je voelt. In eerste plaats omdat je rust krijgt en je even uit die cirkel van constant denken ontsnapt. Ten tweede ga je weer voelen hoe het echt met je gaat, dat is als thuiskomen. Even je aandacht en energie helemaal op jezelf richten, is belangrijk om de stand van zaken helder te krijgen, daarop te reflecteren en bewuste keuzes te maken ten aanzien van hoe je verder wil. Dat lukt niet als je maar door blijft rennen.

Hieronder zie je de verschillende mogelijkheden: de doorbraak, eindelijk vrij of Kairos

Klik op de icoontjes om verder te gaan.

CADEAUTJE

Ik wil NU rust

DE DOORBRAAK

Ik wil vooruit maar loop vast

EINDELIJK VRIJ

Ik wil rust en meer contact met mijn gevoel

KAIROS

Ik wil door

Dit wil je.

 • Beslissingen nemen die bij je passen en voelen dat je regie over je leven hebt
 • Meer ontspannen en plezier hebben in wat je doet
 • Niet meer twijfelen over wat je wil, maar het WETEN
 • Genoeg energie hebben om na een dag werken nog actief te zijn
 • Lekkerder in je vel zitten waardoor je meer kunt genieten

Uit ervaring kan ik zeggen dat als je eenmaal door te voelen, weet waar het knelpunt zit, je in de toekomst sneller en makkelijker herkent wanneer je datzelfde, oude patroon weer inschiet. En dát maakt het makkelijker om iets anders te kiezen. Die zandweg nog een keer te nemen bijvoorbeeld zodat je een nieuwe gewoonte creëert. 

Ja, het is mogelijk dat je daar emoties bij ervaart. Sommige prettiger dan andere. En dat moet een beetje eigenlijk. Je emoties zijn één van de belangrijkste thermometers van je eigen welzijn, die vertellen je alles over jezelf. Aangezien ze behoorlijk ondergewaardeerd zijn in onze samenleving en de meesten van ons geleerd hebben ze in toom te houden (lees: te onderdrukken), laat ik je zien hoe je ze weer kunt gaan waarderen om hoe ze je van dienst zijn. 

Resultaat voor lange termijn.

Herinneringen die ondersteund worden door waarnemingen van je zintuigen, zijn sterker en dieper opgeslagen in je brein en lichaam. Vandaar dat als je iets letterlijk ervaart en voelt, zo’n herinnering makkelijker terug te halen is. Datzelfde gebeurt met de ervaringen die je tijdens de coaching opdoet. 

Ik hoor vaak van mensen die ik gecoacht heb dat ze lang na de sessies (in sommige gevallen zelfs jaren) details ervan terug kunnen halen en weer kunnen voelen hoe het was. Dit helpt hen nog regelmatig en zorgt ervoor dat het resultaat van de coaching niet zo snel wegzakt. 

Is het voor jou?

Heb je alles hierboven gelezen en herken je er dingen in? Dan vermoed ik dat ik de juiste coach voor je zou kunnen zijn. Check het nog even:

 • Je houdt veel balletjes in de lucht
 • Je wil jezelf blijven verbeteren
 • Je hebt een eigen bedrijf of je bent een ondernemende/ambitieuze medewerker met een sterke eigen mening
 • Als je kinderen hebt, voedt je die bewust op. Je wil een goede ouder zijn voor ze
 • Je vindt je gezondheid belangrijk, daarom beweeg je bewust en besteed je aandacht aan je voeding
 • Je wordt graag uitgedaagd en gaat de confrontatie met jezelf niet uit de weg
 • Als werken een vrije keuze zou worden, zou je het gewoon blijven doen
 • Je doet de dingen meestal zelf en valt niet snel terug op anderen

Meer over mij weten? Dat lees je hier.

Maak een afspraak voor coaching
Life coach uit Rotterdam: afspraak maken
Rotterdamse life coach: dit wil je.

H=S+C+V

Positieve psychologie is een aparte stroming in de psychologie waarvan Martin Seligman de grondlegger is. Hij heeft verschillende onderzoeken gedaan die inzicht hebben opgeleverd in wat mensen geluk doet ervaren. Zie dat ik niet schrijf ‘gelukkig doet zijn’. Gelukkig is niet iets wat je bent maar wat je ervaart. Het is een staat van zijn die ook weer voorbij kan gaan. 

Meneer Seligman kwam uit op een soort rekensom: H=S+C+V. Ik zal het niet ingewikkelder maken dan nodig is en skippen naar de clou. In het onderzoek was de allergrootste verrassing hoe weinig iemands’ omgeving (Circumstance) bijdroeg aan het geluksgevoel. Het was maar 10%! Dit betekende dat een kind in de sloppenwijken van India net zoveel geluk kon voelen als een kind dat in een villa in Wassenaar woonde. 

De eigen wil (Voluntairy control) daarentegen bedroeg wel 40% (!) van het vermogen geluk te ervaren. 

Waarom is al die theoretische blabla nou zou belangrijk? Omdat hieruit blijkt dat je veel invloed kunt hebben op hoe gelukkig je je voelt.  En dát biedt veel mogelijkheden!

Actie!

Waar wacht je nog op, tot het echt niet anders meer kan? Tot je er tijd voor hebt? Is er iets wat je eerst nog gedaan wil hebben?

Hou jezelf niet voor de gek. 

Hoe lang ga je nog zo verder? Serieus, sta er even bij stil en denk er over na. Hoeveel tijd is nog acceptabel voor je; een maand, een jaar, of twee?

Of wil je het echt anders doen? En liever NU dan morgen? Als je graag zo snel mogelijk aan de slag wil; mail me voor een eerste afspraak om te onderzoeken wat ik voor je kan betekenen. Ik maak graag kennis met je.

Klik hier om contact met me op te nemen.

 • …dat je mijn soms zeer sarcastische humor zo goed oppikte en doorzag. Dat we er samen om konden lachen wat voor mij heel bevrijdend werkte.

  Miranda Pol
  Miranda PolOprichtster Buurtvrouw Schiedam

CADEAUTJE

Ik wil NU rust

DE DOORBRAAK

Ik wil vooruit maar loop vast

EINDELIJK VRIJ

Ik wil rust en meer contact met mijn gevoel

KAIROS

Ik wil door

Call Now Button