BURN OUT

HERSTELLEN EN IN BALANS KOMEN

Zit je in een burn out?

Of ben je bang dat je risico loopt om er één te krijgen?

In mijn blog (klik hier) kun je er meer over lezen. Daar staat ook een checklist in om je een indicatie te geven van klachten en symptomen. Dat helpt je wellicht om te bepalen of je hulp nodig hebt.

Maar laten we eerlijk zijn, je leest dit niet voor niets.

Inmiddels begeleid ik al een tijdje mensen met burn out en dat heeft succes. BODYMIND coaching, is één van de weinige vormen van coaching die bijzonder geschikt is om mensen te ondersteunen die middenin een burn out zitten. Het is een combinatie van lichaamsgerichte coaching en life coaching. Dat brengt je lijf tot rust en helpt je systeem uit de overlevingsstand te komen.

Burn out is niet alleen psychisch, het zit dus niet tussen je oren. En toch ook weer wel. Je hersenen sturen namelijk de stressreactie van je lichaam aan en die is in jouw geval al lange tijd actief. Dat merk je doordat je specifieke lichamelijke klachten hebt. In de aanloop naar je burn out was je je daar misschien niet zo heel erg bewust van maar nu is het overduidelijk. Je kan niet meer.

Burn out coaching ziet er zo uit

De ene burn out is de andere niet maar in grote lijnen is dit hoe we samen je burn out aanpakken:

 1. We starten met het doorbreken van de stressreactie door je lichaam tot rust te brengen. Daar zetten we lichaamsgerichte coaching voor in. Dit maakt jou bewuster van de signalen die je lichaam afgeeft zodat je ernaar kunt luisteren en beslissingen kunt nemen die goed voor je zijn. Daarnaast krijgt je lijf de kans om de spanning los te laten en ontstaat er meer ontspanning en rust.
 2. Als de vicieuze cirkel is doorbroken en het contact met je lijf enigszins is hersteld, maken we een plan voor het herstel van je lichaam en geest. Vaak bestaat dat uit een weekplanning en afspraken die je met jezelf maakt om te kunnen herstellen. Beweging gericht op herstel (daarvoor kun je hier terecht) en goede voeding horen ook in dat plan thuis.
 3. Wanneer je burn out grotendeels onder controle is, besteden we aandacht aan de patronen die tot de burn out hebben geleid. Welk gedrag en welke overtuigingen maken dat je doet wat je doet? Weer in contact komen met je gevoel en het leven leiden dat jij voor ogen hebt, staan bovenaan de lijst.
 4. De laatste fase gaat over integratie en duurzaam herstel. Het is de bedoeling dat het bij deze ene burn out blijft. Je hebt nu toegang tot nieuw gedrag, nieuwe keuzes en nieuwe mogelijkheden. We besteden aandacht aan hoe je verder gaat en integreren dat in een leefstijl die jou ondersteunt in plaats van opbrandt.

Je leven na burn out zal niet hetzelfde zijn als daarvoor.

Life coaching van Frouke Loopik
Lichaamsgerichte coaching door Rotterdamse life coach
 • Ik ben bij Frouke terecht gekomen vanwege burn-out klachten. Vrijwel direct voelde ik mij op mijn gemak bij haar, en nog belangrijker; kon ik zijn wie ik was. Gelijk na de eerste sessie kreeg ik al waardevolle inzichten, waardoor ik voor mezelf overzicht kon creëren. Ze geeft je een bepaalde richting en net het zetje wat je nodig hebt om verder te komen wanneer je het zelf even niet meer weet. Daarnaast zijn voor mij de praktische handvaten/opdrachten erg helpend geweest.

  Frouke voelt je héél goed aan, weet op het juiste moment een vraag te stellen of juist stil te zijn. Dus heb je behoefte aan een nuchter, maar onwijs betrokken, open, directe en oprechte coach die er alles aan doet om je ook écht verder te helpen, plan dan zeker een afspraak in bij Frouke. Voor mij is deze stap een grote eyeopener geweest en heeft op vele gebieden in mijn leven gezorgd voor verandering.

  Tot slot was voor mij het lichaamsgerichte coachen geheel nieuw. Het daadwerkelijk ‘ervaren’, en hierbij in contact staan met jouw lichaam, doet wonderen. Dit onderdeel van het coachen door Frouke maakte het voor mij een unieke ervaring.

  Sachelle Klein
  Sachelle KleinSenior behandelaar Applied Behavior Analysis

Begin

Eerst maken we even kennis met elkaar. Ik wil graag je verhaal horen, waar je tegenaan loopt en hoe het nu met je gaat. Je ontvangt meteen een paar tips van me waar je iets mee kan.

Na dit gesprek overleggen we samen wat jij nodig hebt om uit je burn-out te komen en te blijven.

Kosten

Over het algemeen genomen, dragen werkgevers de kosten van begeleiding bij burn out. Informeer naar de mogelijkheden bij je werkgever, vaak kan er meer dan je denkt.

Wil je eerst even overleggen? Neem gerust contact met me op.

De investering voor burn out coaching bedraagt €2979,-

Waarom zou je dat bij mij doen?

In mijn praktijk begeleid ik mensen die met veel stress te maken hebben in hun leven. De oorzaken van stress kunnen heel verschillend zijn maar ze hebben allemaal als resultaat dat je niet zo goed meer in contact met je lijf staat.

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat er een manier is om je lijf het juiste signaal te geven zodat het kan gaan ontspannen. Dit pas ik bij al mijn klanten toe. Vooral bij burn-out is dit hoe we in het begin de opgebouwde spanning doorbreken, het systeem tot rust brengen en een nieuwe basis creëren om op verder te bouwen aan een leven met meer balans.

Zelf ben ik sinds mijn dertigste uitgedaagd door een chronische ziekte die mijn zoektocht naar zelfkennis heeft geïntensiveerd en me heeft gemotiveerd manieren te vinden om me gezond te voelen in een ziek lijf en vooral te kijken naar wat er wél kan. Daardoor weet ik inmiddels heel goed wat werkt en wat niet werkt om de stress laag te houden en balans te vinden tussen inspanning en ontspanning.

Ik heb geen burn out maar ik weet hoe het is om te leven met een ziekte die niemand aan de buitenkant kan zien en die je leven in één klap omgooit. Ik weet ook wat er nodig is om dichtbij jezelf te komen en blijven, en te leven op je eigen voorwaarden.

Wil je mijn hulp?

Plan via de button hieronder gelijk even een vrijblijvende en kosteloze kennismaking. Ik zorg ervoor dat dit gesprek al waardevol voor je is.

Heb je behoefte aan iets anders? Kijk dan even hier verder.

Call Now Button