Leef alsof je ziek bent!

Leef alsof je ziek bent!
16 augustus 2017 Frouke Loopik

Leestijd: 3 minuten

De afgelopen tien jaar heb ik het meest bereikt ondanks het de moeilijkste jaren van mijn leven zijn geweest. Ik ben meer gedreven dan ooit, meer vastberaden, meer gefocust en ik waardeer het leven steeds meer

Hoe kan dat?

Ziek zijn is niet alleen heel zielig en vervelend, het levert ook iets op als je het goed doet. Je wordt namelijk heel goed in leven. En dat is iets wat natuurlijk iedereen wil!

Daarom heb ik voor je op een rij gezet hoe het werkt, leven alsof je ziek bent.

Komt ‘ie:

  • Investeer je tijd en energie wijs

Soms is ‘ja’ tegen een ander zeggen, ‘nee’ tegen jezelf. Dat werkt niet en al helemaal niet als je het vaak doet. Doe alleen wat je echt wil doen, niet teveel achter elkaar en plan rust momenten in. Ga bewust om met je tijd en energie, je kunt het maar één keer uitgeven. Het sleutelwoord is: balans.

  • Hou je aandacht erbij

Geef jezelf en anderen je volle aandacht. Als je alleen bent, doe dan iets om voor jezelf te zorgen. Iets leuks, iets fijns, iets waar jij door ontspant. Wat je ook doet, doe het met aandacht. Leg je telefoon weg als je in gesprek bent, of bij je kinderen. Zo bespaar je energie en de kans is groot dat het je zelfs energie oplevert. Where attention goes, energy flows.

  • Zorg voor je lijf

Je hebt er maar één en ook al kun je er behoorlijk veel aan verknutselen, inruilen kun je het nooit. Geef je lijf de voeding die het nodig heeft maar niet meer dan dat. Beweeg bewust om het soepel en fit te houden, inspanning levert ontspanning. Je lijf is een bewegingsapparaat en niet gemaakt om stil te zitten. Verzorg je lichaam, ontspan het en geniet ervan. Als het moe is, geef het rust.

  • Positief denken

Spreek positief over anderen, jezelf en je leven. Heb vertrouwen in jezelf en anderen, geef complimenten. Het leven is al moeilijk genoeg en je weet nooit precies wat iemand meemaakt tot je in zijn schoenen staat. Dit is geen soft hippie idee. Het werkt om op die manier je aandacht op positieve dingen te richten en weet je nog: where attention goes, energy flows!

  • Ga ervoor!

Als je iets doet, doe het dan goed. Hou je niet in, wees niet bang om te falen. Gaan staan voor wat je belangrijk vindt. Als je iets niet wil, zijn er altijd excuses te vinden om het niet te hoeven doen. Als je iets heel graag wil, vind je altijd een reden om het te doen.

  • Neem ruimte in

Eis dat mensen je voor vol aanzien. Jij hebt iets toe te voegen en iets te bieden, het is zonde als je dat niet deelt. Het maakt dat je ondanks alles voelt dat je zinvol bezig bent en als jij jezelf serieus neemt, doen anderen dat ook.

  • Vraag hulp

Vele handen maken licht werk en samen sta je sterk. Als je ziek bent, heb je hulp nodig. Soms met de boodschappen, soms een peptalk, soms een uitje of een ritje ergens naartoe. Je kunt nu eenmaal niet alles alleen en waarom zou je dat willen?! Wat het oplevert, brengt me bij het volgende punt.

  • Liefde

Hou de mensen die je liefhebt dichtbij je. Je hebt ze niet alleen nodig, ze verrijken je leven met hun aanwezigheid. Deze mensen zijn belangrijker dan alle andere dingen in je leven en in deze lijst. Ze verdienen je tijd, je aandacht en je energie. Als het slecht met je gaat, zijn zij het die het leefbaar houden. Als het goed met je gaat, zijn zij het waar je dat mee kan delen.

Zo. Nu weet je hoe het moet. Ga heen en leef!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button