WORD DE BESTE VERSIE VAN JEZELF

WORD DE BESTE VERSIE VAN JEZELF
25 mei 2020 Frouke Loopik
Word de beste versie van jezelf

De beste versie van jezelf, ben je al.

Je bent een verbeterde versie van de zelf die je vijf jaar geleden was en je doet nu al het beste wat je kan.

Het is misschien wel de mooiste marketing belofte van het moment en hij is heel populair. Simpelweg omdat hij klopt met het gevoel wat mensen hebben. Hij speelt namelijk in op een verlangen én een angst tegelijk. Beide kennen we zo’n beetje allemaal wel: we verlangen ernaar een beter mens te zijn en we zijn bang dat we niet goed genoeg zijn.

Dit is geen blog over marketing, daarvoor moet je bij een businesscoach zijn. Deze blog gaat over ontspannen in de wetenschap dat je goed genoeg bent. En over hoe je dat doet.

Om te beginnen: er is niets mis met doelen stellen en ergens naar verlangen. Maar zelfs wanneer je die doelen behaalt, is er altijd wel weer iets nieuws wat je na wil streven. Het is nooit af. Daar kan jouw beste versie dus niet van afhangen.

Het is een proces

Gedurende je leven ontwikkel en groei je als mens. Natuurlijk kun je daar nog een schepje bovenop doen door aan jezelf te werken. Toch vind ik dat ook een beetje rottig klinken. Alsof het nog een extra taak op je to-do lijst moet zijn.

Dan ga je er vanuit dat jij nog niet goed bent zoals je bent. Dat je verbeterd moet worden voordat je onze goedkeuring, die van jezelf of van een onzichtbare keurmeester kan krijgen.

En dat allemaal terwijl het juist het allerbelangrijkst is om eerst eens te voelen dat je goed genoeg bent. Gewoon zoals je nu bent, terwijl je dit leest. Met alles wat je wel en niet weet, kan, bent, wil, verlangt, doet en gedaan hebt.

Stilstaan

Mijn ervaring is dat als mensen ontspannen en accepteren wie ze zijn, er ruimte ontstaat en zij dan grotere stappen dan maken dan voorheen. Het begint niet met hard werken aan jezelf. Je werkt al hard genoeg. Elke dag.

Het begint juist met dat even niet doen. Even stilstaan bij jezelf. Al kan dat voor jou nu nogal contra-intuïtief voelen. Als je vooruit wil, moet je gas geven toch?

Nee. Soms moet je even stilstaan om te kunnen zien waar je bent. Daarna kun je bepalen waar je naartoe gaat.

Wat absoluut waar is, is dat wanneer je verder wil komen dan de gemiddelde Nederlander je daar iets anders voor moet doen dan de gemiddelde Nederlander. Omdat persoonlijke ontwikkeling niet uitgebreid op het programma staat van ons onderwijs en zelfs niet in de gemiddelde opvoeding, heb je het zeer waarschijnlijk niet met de paplepel ingegoten gekregen. Je zult het ergens anders moeten zoeken.

In de bibliotheek of bij Bol.com kun je een goed begin maken. Dat je deze blog leest, betekent dat je al in de goede richting zit. Sluit persoonlijke coaching aan op waar jij nu het meeste behoefte aan hebt? Dan kan ik het zeker aanraden.

Bewuster

Het gaat er vooral om dat je bewust wordt. Bewust van jezelf en de wereld waarin je leeft. Daar begint je persoonlijke ontwikkeling en je persoonlijke groei.

Zonder iets te doen, word je vanzelf een betere versie van jezelf. Omdat je al doende leert en verbetert. Als je meer wil, dan is daar inderdaad iets extra’s voor nodig. Dat hoeft alleen niet altijd hard werken te zijn. Het kan ook leuk zijn, ontspannen gaan, rust opleveren. Je kunt er meer energie van krijgen en daardoor meer plezier ervaren in je dagelijks leven.

Dat kan allemaal. Maar daarvoor hoef je geen betere versie van jezelf te worden. Je bent al de beste versie van jezelf.

Wil je tips en inspiratie en gecoacht worden vanuit je mailbox? Meld je dan hieronder aan voor mijn ‘meer rust, meer energie’ e-mails.

In mijn praktijk begeleid ik mensen die met veel stress te maken hebben in hun leven en onder hoge druk staan. De oorzaken van stress kunnen heel verschillend zijn maar ze hebben allemaal als resultaat dat je het contact met jezelf in meer of mindere mate kwijt raakt.

Ik coach harde werkers naar meer rust, ontspanning, energie en plezier. Zonder in te leveren op je ambities. Wil je meer weten over mijn werkwijze en wat de mogelijkheden zijn, kijk hier verder.

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button