FROUKE

GEDIPLOMEERD LIFE COACH

Online coaching door life coach Rotterdam
Life coach Rotterdam Frouke Loopik

Rotterdams

Gediplomeerd life coach uit Rotterdam, is niet zomaar een slogan. Ik ben geboren in een huis met zicht op de Verolme loods vanuit het keukenraam en de Brienenoordbrug aan het eind van de straat. Mijn familie komt uit Crooswijk, Overschie en Rotterdam centrum. De oorlog  en het bombardement waren nog steeds veelbesproken onderwerpen in mijn jeugd. Die jeugd speelde zich af in de jaren tachtig. De tijd van sneakers, crossfietsen, bomen klimmen, de beste kinderfilms aller tijden en computerspelletjes.

Ik ging naar de middelbare school in Rotterdam centrum. Daar was de multiculturele samenleving in 1992 al een vaststaand feit. Op mijn zeventiende vond ik werk in het postkantoor aan de Coolsingel waar mijn oma en moeder ook hadden gewerkt. Nog geen jaar later stopte ik met school. Ik had het gevoel dat ik er niets leerde wat ik in het echte leven kon gebruiken en wilde werken, daar werd ik wijzer van. Begin twintig trad ik in dienst van een hogeschool in Rotterdam waar ik zestien jaar ben blijven werken.

Dat vat het wel zo’n beetje samen. Het Rotterdamse zit in mijn hele wezen en is bepalend voor hoe ik in het leven sta. Hard werken, nuchterheid, passie, pragmatisch denken en handelen en zaken zo concreet mogelijk maken, is waar ik me goed bij voel. Kennis van zaken vind ik belangrijk maar ik heb een grote voorkeur voor praktische toepasbaarheid van die kennis. In plaats van theoretisch geleuter. 

Ondanks de vaak serieuze onderwerpen die in mijn werk ter sprake komen, vind ik humor heel belangrijk. Rotterdammers zijn kampioenen in relativeren (kijk maar naar Ronald) en hoe kun je dat beter doen dan af en toe smakelijk om jezelf en elkaar lachen?

Wat er toe doet

Nu zou ik hier natuurlijk kunnen vertellen over hoe ik ziek werd en dat chronisch bleek te zijn. Dat ik een alleenstaande moeder ben en voor allerlei andere uitdagingen ben gesteld in mijn leven. Maar dat worden we allemaal dus is dat echt zo noemenswaardig?

Wat er echt toe doet, is hoe je ermee omgaat, wat je ervan leert en hoe het bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling. Dat deel ik liever met je.

Tegenslag en problemen benader ik met een effectieve mindset; ik weet dat het een potentiële groeifase is. Dat maakt het niet makkelijker, wel zinvoller. Als ik iets wil, ga ik ervoor en ik twijfel zelden aan mijn capaciteit om iets nieuws aan te leren of iets af te leren.

Ik noem mezelf niet alleen maar coach. Ik ben gediplomeerd life coach en lichaamsgericht coach. In het rijtje staan o.a. een hbo opleiding tot life coach, een post-hbo lichaamsgerichte coaching en trainingen oplossingsgericht coachen.

Ondanks ik vrij jong van school ben gegaan, ben ik zeer leergierig en eigenlijk altijd wel iets aan het leren. Daardoor ontwikkel ik me ook doorlopend verder als professional in mijn vakgebied.

Zoals je elders op deze website zult ontdekken, bied ik geen online werkvormen aan. Daar heb ik bewust voor gekozen. Persoonlijk contact, draagt in grote mate bij aan de effectiviteit van een coachtraject. Daar weiger ik op in te leveren.

Frouke Loopik, gediplomeerd life coach-wat er echt toe doet
Gediplomeerd life coach: wat er in het leven toe doet

Zorg voor jezelf

Eerlijk gezegd, zorgde ik niet zo goed voor mezelf voordat ik wist dat ik ziek was. Dat kwam daarna pas omdat mijn lijf me geen keuze meer liet. 

Ik heb ontdekt dat er meer bij gezondheid komt kijken dan gezond eten en bewegen. Niet alleen voor zieke mensen maar eigenlijk voor iedereen en in het bijzonder mensen die veel van zichzelf vragen. Als je op hoog niveau wil presteren dan moet je op hoog niveau voor jezelf zorgen.

Dat betekent in eerste plaats dat je jezelf goed moet kennen. Weten waar je grenzen liggen, wat je kracht is en hoe je die in kan zetten. Zonder jezelf over de kop te werken maar juist met plezier en vanuit ontspanning.

Ik zie (lichaamsgericht) coachen absoluut niet als een zweverige en vage aangelegenheid. Het is een hands-on manier van begeleiden die helpt om in balans te blijven, efficiënter en effectiever te werken. Zonder grenzen te overschrijden en als poort naar een leven met meer energie en plezier.

Gediplomeerd life coach over zorg voor jezelf
Gediplomeerd life coach uit Rotterdam goed voor jezelf zorgen

De volgende stap

In 2016 kreeg ik de kans om deel te nemen aan het Bikkeljaar van de Bart de Graaff Foundation en onder hun begeleiding mijn eigen onderneming te starten. Ik werk nu een aantal jaren vanuit een eigen praktijk. Ook begeleid ik elk jaar de nieuwe lichting Bikkels als trainer en coach in het ondernemen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte. 

Zoals ik de dingen graag doe, ben ik er voor de volle 100% ingestapt en is de tweede onderneming inmiddels ook een feit. Behalve zelf te coachen, vind ik het ontzettend leuk om anderen de kneepjes van het vak bij te brengen door middel van trainingen. Vijf jaar lang heb ik docenten in het hbo getraind en geleerd hoe ze effectief kunnen coachen. Nu geef ik deze trainingen ook bij Coachmeesters en zijn ze toegankelijk voor iedereen.

Coachen is een vorm van begeleiden die erop gericht is om jou sneller verder (further, faster) te brengen. Ik begeleid je graag naar jouw volgende stap! Op de pagina ‘coaching’ van deze website ontdek je wat ik voor je kan betekenen. Klik hier, of op de button onderaan deze pagina om verder te gaan.

 • Ik heb Frouke ervaren als een coach die heel goed luistert en echt de tijd neemt voor je. De coaching heeft mij inzichten gegeven die mij als mens en als coach verrijkt hebben en ik zou haar zeker aanraden als je een hoofddenker (cognitief aangelegd) bent. Soms liggen de antwoorden dichterbij opgesloten in je lijf dan je denkt en Frouke kan je op een prettige manier zelf bij die antwoorden laten komen.

  Marianne Linders
  Marianne LindersEigenaresse en coach Het Ontwikkelpunt
 • Voor mij is Frouke echt een voorbeeld. Een powervrouw die tussen de regels door luistert, die alle details ziet en onthoudt en die me bewust heeft gemaakt van heel veel onbewuste patronen. Ze luistert zonder te oordelen waardoor je de ruimte voelt om je open te stellen. En dan is ze ook nog eens grappig, niet onbelangrijk ;).

  Bianca Oppelaar
  Bianca OppelaarCreativatie
 • Ik ken veel coaches (ben er zelf ook 1!). Door opleiding, ervaring heb ik zelf ook veel kennis en kunde opgebouwd m.b.t. coaching. Dit maakt dat ik kritisch ben. Jouw aanpak, houding en openheid maakten dat ik bewondering voor je kennis en kunde kreeg.

  Miranda Pol
  Miranda PolOprichtster Buurtvrouw Schiedam
 • Ik had veel geprobeerd en niets had echt geholpen. Tot ik onder Froukes handen terecht kwam. Ik kan niet anders zeggen dat haar hulp levens veranderend is geweest. Ik heb mijzelf op zoveel lagen beter leren kennen, ik heb oude shit geheeld, mijn (familie) patronen onderzocht, ben weer in contact gekomen met mijn lichaam en weet nu dat ik klaar ben voor een nieuwe relatie. Dat is al heel wat zou je zeggen, maar er is nog veel meer. We hebben in de sessies ook veel gesproken over hoe ik mijn authentieke zelf kan zijn, mijn spiritualiteit en hoe ik mijn bedrijf kan runnen op mijn voorwaarden. Dat wat nodig is wordt besproken, aangeraakt en geheeld. Dat is onbetwist maatwerk en vakwerk.

  Mariëlla Vink
  Mariëlla VinkBusiness & Leiderschapscoach
Call Now Button