life coach

frouke loopik life coach
Hoe lang ga je nog zo door?

Je hebt al een tijdje het gevoel
dat er iets niet lekker zit.

Waarschijnlijk ben je al eens naar een psycholoog geweest, of naar een coach. Misschien zelfs meer dan één keer. Het heeft je nog niet helemaal gebracht wat je wil dus je bent nog steeds op zoek. Tijd om te beginnen bij het begin en uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Ik kan je dat binnen één gesprek vertellen, plus wat je eraan kunt doen. 

Herken je jezelf hierin:

Een goede life coach creëert een nieuw begin

Waar wacht je nog op? Tot het echt niet anders kan? Tot je er tijd voor hebt? Tot de oplossing op magische wijze vanzelf ontstaat? Hoop je wel eens dat iemand gewoon de antwoorden heeft en je vertelt wat je moet doen?

Je weet vast al dat het beste moment niet vanzelf komt en als jij geen beslissing neemt, doet iemand anders dat voor je.  Hou jezelf dus niet langer voor de gek; het is tijd om het anders te doen. Met mij als life coach ga je sneller, kom je verder en ontstaat er een nieuw begin. Ik heb twee simpele opties voor je:

DE DOORBRAAK

Het coachtraject wanneer je sneller vooruit wil in je leven, werk of bedrijf, omdat je merkt dat je vastloopt. Bijvoorbeeld omdat je voor een lastige keuze staat. Met mij als Life Coach kom je snel tot een doorbraak in jezelf of de situatie.

EINDELIJK VRIJ

Dit coachtraject is geschikt voor als er meer speelt en je eindelijk een keer ècht rust wil. Je bent het contact met je gevoel kwijt en wil dat graag herstellen, maar lijkt elke keer op dezelfde punten vast te lopen en weet niet goed waar je moet beginnen.

VEELGESTELDE VRAGEN AAN
EEN LIFE COACH

Een coachtraject begint altijd met een korte telefonische kennismaking om te onderzoeken of ik je verder kan helpen. De kennismaking kan je hier zelf inplannen: NAAR DE AGENDA.

Hoeveel coachingsessies je nodig hebt, is afhankelijk van je vraag. Heb je een duidelijke vraag over één specifieke situatie, dan past DE DOORBRAAK bij jou. Bijvoorbeeld als je relatie al een tijd niet lekker loopt maar je niet weet wat de beste beslissing is voor jou.

Heb je een vraag die met meerdere onderwerpen verbonden is, speelt iets uit je verleden op, of weet je niet precies wat er aan de hand is, dan is EINDELIJK VRIJ jouw traject.

Een life coach is de zwaargewicht onder de coaches. Omdat deze vragen, problemen en thema’s op alle levensgebieden kan begeleiden, is ze over het algemeen breed inzetbaar. Daarvoor heeft ze een studie gevolgd die verrijkt is met verschillende methodieken, werkvormen, interventies en kennis van psychologie. Waar een reguliere coach zich richt op één specifiek onderwerp (bijv. ondernemen, afvallen, financiën, etc.), kijkt een lifecoach naar de ontwikkeling van een persoon op zowel privé- als professioneel gebied, in relaties, het innerlijk leven, herkomst en spiritualiteit.

Coaching helpt je anders naar jezelf en/of de situatie te kijken. Het creëert overzicht en inzicht en geeft je handvatten om effectieve veranderingen in jezelf en je leven aan te brengen. Het is een pragmatische vorm van begeleiding gericht op het hier en nu en concrete actie.

Een life coach is anders dan een psycholoog, waar je vaak naar wordt doorgestuurd als je bij de huisarts komt. Een coach helpt je om direct beslissingen te nemen en is gericht op actie. Hoe zorg je ervoor dat je NU verbetering merkt? Welke richting wil je op? Hoe haal je meer uit het leven? Aan de hand van praktische tips en opdrachten ga je tijdens de coachingsessies, en tussendoor aan de slag.

Als je verwacht dat je jouw coachingsessies even tussendoor kan doen, moet ik je teleurstellen. Een coachingstraject kost tijd en is een investering in jezelf. Dat betekent tijd, geld, energie en aandacht vrij maken. Je moet er voor willen gaan als je bij mij in die grote, comfortabele stoel ploft voor een reeks coachingsessies.

Ja, coaches schieten nog steeds als paddenstoelen uit de grond. Maar goede coaches zijn er nooit genoeg, daarom heb ik ervoor gekozen om het goed te doen;  te leren, te studeren en gediplomeerd lifecoach te zijn. Meer over mij lees je hier.

Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekering. De kosten voor een traject worden vaak wel door werkgevers betaald. Voor ondernemers is het mogelijk om de factuur op naam van de onderneming te ontvangen.

Het gebeurt vaker dat een werkgever de kosten voor een coachtraject op zich neemt. Zij hebben ook baat bij een vitale en blije collega. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw werkgever en plan een kennismaking in.

Ik ben niet aangesloten bij een beroepsvereniging zoals de Nobco. Een keurmerk biedt geen garantie voor goede coaching. Kijk in plaats daarvan naar erkende diploma’s en gedegen werkervaring. In reviews en testimoniums kun je online terugvinden welke waardering mensen geven aan coaching bij mij. 

Elke sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Als je een traject aan gaat, plannen we de sessies bij voorkeur om de week in. Op die manier behoud je het momentum en blijf je stappen maken richting je doel. De inhoud van de sessies zit dan nog vers in je geheugen. Zo pakken we elke keer makkelijk door.

Na een sessie is fijn als je tijd voor jezelf kunt nemen om te integreren wat je aan inzichten en nieuwe informatie hebt gekregen. Dat doe je door bijv. een stukje te wandelen, te schrijven of rust te nemen. Zonder een moment voor integratie, kun je al het nieuwe minder makkelijk in je opnemen en zal je hoogstwaarschijnlijk merken dat de sessie al snel ver weg begint te voelen.

life coach frouke loopik
Wat mensen ervaren
Blijvende resultaten

Even kennismaken?